Незаконно е бил ограничен достъпът до плажовете Алепу, Аркутино, Росенец и Буджака.

...
Незаконно е бил ограничен достъпът до плажовете Алепу, Аркутино, Росенец и Буджака.
Коментари Харесай

ВАП: Незаконно е ограничен достъпът до плажове по Южното Черноморие

Незаконно е бил стеснен достъпът до плажовете " Алепу ", " Аркутино ", " Росенец "  и " Буджака ". Това откриха инспекциите под управлението на Върховна административна прокуратура, извършени на 20 и 21 юли, които са констатирали множество нарушавания при построяването и експлоатирането на обекти по Черноморието. 

В инспекциите са взели участие още органите на ДНСК, РДНСК-Бургас, Областна и Морска администрация Бургас. 

На обекта „ Алепу вилидж “ до Созопол е установено, че прословутата подпорна стена е изградена в отклоняване от строителните бумаги. Извършена е промяна по време на строителството, която не дава отговор на утвърждения капиталов план. ВАП е заела неотложно компетентни действия от ДНСК по отношение на противозаконното строителство по реда на Закона за устройство на територията.

Проверка в местността „ Аркутино “ е открила, че към сегашния миг не се правят строителни действия наоколо до крайбрежната линия. Липсва обаче строителна ограда и обезопасяване на бетонова структура, чието създаване е прекратено през 1992 година Следва кметът на община Созопол да предприеме дейности по реда на Закон за устройство на територията за обезопасяването на обекта.

В местността „ Буджака “ е установено наличието на оградени с солидни огради терени и солидни постройки, ограничаващи достъпа до крайбрежните скали. Достъпът до морето е вероятен само по тясна пътека, която може да бъде рискова за преминаващите през нея жители. За обектите в местността „ Буджака “ са формирани обособени прокурорски преписки.

В парк „ Росенец “, където се намира лятната резиденция на почетния водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган, проверката е открила, че не е обезпечен свободен достъп до крайбрежната линия поради сложена краткотрайна строителна ограда. В Министерство на регионалното развитие липсва утвърден капиталов план за създаване на пристанищен обект, няма утвърден капиталов план за построяването и на двуетажна сграда, ситуирана в непосредствена непосредственост до крайбрежната линия.

При инспекция на Комплекс „ Венид Еко вилидж “ в Свети Влас се установи, че все още не се правят действия по строителството на жилищни здания и хотел - общо 35 къщи, в сходство със строителната възбрана за интервала до 1 октомври по Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. Тък като е липсвала експлицитна заповед, кметът на община Несебър е издал такава на 21 юли 2020 година, с която всички строителни действия са прекъснати до произнасянето на Административен съд – Бургас за разрешенията за градеж в гористата околност. На РДНСК – Бургас е предоставено да извърши напътствията на началника на ДНСК и за съблюдаване на Закон за устройство на територията.

Проверките под управлението на ВАП за незаконосъобразно строителство по Черноморието не престават, се показва в известие на прокуратурата.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР